Abonneren  Inloggen

Ricoh toont vernieuwende printoplossingen op drupa

26 november 2019

Ricoh presenteert op drupa 2020 haar grootste aanbod tot nu toe. Onder het motto ‘Love The Way Ahead’ laat Ricoh op ’s werelds grootste grafische vakbeurs aan grafimediabedrijven zien hoe de toekomst in print eruit ziet. De beurs vindt plaats van 16 t/m 26 juni in Messe Düsseldorf.

Uit het bericht:
Met een oppervlakte van 1800 m² zal Ricoh in hal 8a printprofessionals proberen te overtuigen van ‘Henkaku’, de Japanse visie op innovatieve verandering. Dit doet Ricoh door de manieren te belichten waarop ze baanbrekende technologie en innovatief denken in de praktijk brengen en zo bedrijven in hun groei ondersteunen. Op de beurs zullen toonaangevende oplossingen te zien zijn die niet alleen aantonen hoe uitgebreid Ricoh’s staat van dienst is, maar ook hoe ze kunnen bijdragen aan bedrijfsambities.

Inkjet
Het Pro VC70000 inkjet productiesysteem op hoge snelheid; voorzien van Ricoh’s zelf ontwikkelde technologieën, zoals een bekroonde droger waarop 43 patenten rusten, en nieuwe inkten voor een uitgebreid kleurenbereik. Uitgebreide applicatievoordelen van de verbeterde Pro C7200 en Pro C9200 losblad kleurenproductiesystemen met nieuwe papierverwerkingsmogelijkheden. De nieuwste versie van Ricoh ProcessDirector plus Ricoh Supervisor. Beide softwareoplossingen zijn ontworpen om de productie te stroomlijnen, een solutions studioworkflow laat in detail zien hoe de efficiëntie wordt verhoogd.

Grootformaat
Ook Ricoh’s populaire commerciële en industriële oplossingen zijn te bewonderen op de beurs, inclusief de met een Buyers Lab Award bekroonde Pro L5160 dual CMYK grootformaat productieprinter en de met een SGIA Award bekroonde Ri 1000 Direct to Garment-printer (DTG). Samen met nieuwe ontwikkelingen die nog worden onthuld, laat Ricoh zien dat het zich met vernieuwende innovaties volledig inzet voor bedrijfstransformaties. De oplossingen zijn het resultaat van innovatieve R&D met de focus op het ondersteunen van printprofessionals in het toekomstbestendig maken van druk- en printwerkproductie. Een breed scala aan Ricoh systemen komt tot leven dankzij voorbeelden van de optimale productiemogelijkheden. Een live end-to-end workflow toont de fantasierijke en creatieve resultaten die mogelijk zijn.

‘Ondersteunen bij transformatie’
‘Sinds de vorige drupa hebben we ons portfolio van diensten en oplossingen aanzienlijk uitgebreid om creatieve grafimediabedrijven, industriële drukkerijen en sign- en displayspecialisten nog beter te ondersteunen bij de transformatie van hun activiteiten en zo in te spelen op de steeds bredere eisen van hun klanten,’ zegt Sander Sondaal, Directeur Commercial and Industrial Printing bij Ricoh Nederland. ‘Ons aanbod is breed, variërend van productieve kleureninkjet op hoge snelheid tot veelzijdige, verbeterde losblad technologieën, responsieve grootformaat latexprinters, andere flexibele grootformaat oplossingen en eenvoudig te integreren Direct to Garment-systemen. We begeleiden grafische professionals en hun printprojecten door praktijkgerichte oplossingen met revolutionaire technologieën. We kijken ernaar uit om dit alles te demonstreren op drupa.’