Terug naar overzicht

Print

Kyocera komt met vellen inkjetprinter

Wie denkt dat Kyocera alleen maar printers voor op de kantoorgang op de markt brengt, heeft het mis. De Japanse producent komt met een productieprinter op de markt, de TASKalfa Pro 15000c inkjet vellenprinter.

  • 20 nov 2019

Kyocera kwam een jaar terug op de markt met productieprinters ook onder de naam TASKalfa. Nu zet de onderneming een grote stap door een stevige inkjet vellen printer op de markt te brengen. De Pro 15000c werkt met een resolutie tot 600 x 600 dpi. Qua verwachte productievolume moet een miljoen A4-afdrukken mogelijk zijn. De machine gebruikt watergebaseerde pigmentinkten, kan formaten aan van A6 tot SRA3 en media verwerken van 56 tot 360 grams.  

Introductie
Hardware-expert Marcel Ebbenhorst, manager production print bij Kyocera Document Solutions Europe over de strategie achter deze introductie: ‘Onze branche evolueert snel. De wereld wordt digitaal en mensen zijn minder geneigd om printers te gebruiken in hun persoonlijke en professionele leven. De wereldwijde drukmarkt loopt terug en voor groei kan de industrie niet langer bouwen op alleen kantoor- en thuisapparatuur.’

Groei
‘Bij Kyocera gaan we deze uitdaging aan en identificeerden nieuwe kansen in dit veranderende landschap. Inkjettechnologie zorgt voor een revolutie in de productieprintmarkt, waarbij Smithers Pira voorspelt dat dit tot 2023 en verder groei voor digitale print stimuleert. Inkjet combineert de voordelen van digitale technologie, zoals een snelle doorlooptijd en afdrukken met variabele gegevens, met de volumemogelijkheden van offsetpersen. Dit stelt gebruikers in staat om in grote hoeveelheden gepersonaliseerde inhoud te produceren.’