Terug naar overzicht

Print

HP slaat bod Xerox af, maar is wel geïnteresseerd

De raad van bestuur van HP Inc. heeft unaniem een miljardenbod van begin november van printerfabrikant Xerox afgewezen. HP vindt het bod te laag en zegt dat een overname niet in het belang is van zijn aandeelhouders.

  • 18 nov 2019

Computer- en printerbedrijf HP zegt dat het een overnamebod van zo'n 33,5 miljard dollar van concurrent Xerox heeft geweigerd. De raad van bestuur stelt het niet eens te zijn met de schuldenberg die een overname zou opleveren, meldt nos.nl.

HP zegt wel open te staan voor een eventuele consolidatie en de mogelijkheden te willen onderzoeken. Daarvoor wil het bedrijf echter meer inzicht in de financiën van Xerox krijgen, aldus tweakers.nl.

Volgens The Inquirer gaat het om een bod van een partij (Xerox) met een jaaromzet van 7 miljard dollar op een bedrijf (HP) dat 27 miljard omzet realiseert.

De achterliggende gedachte achter het idee voor overname is volgende The New York Times verbeteren van de positie door snijden in de kosten. Er zou zo’n 1,5 miljard dollar op jaarbasis bespaard kunnen worden. Beide bedrijven hadden recent al aangegeven de broekriem flink aan te trekken. Xerox plant een kostenreductie van 640 miljoen dollar en bij HP zou het personeelsbestand van rond de 90.000 man met 16 procent ingekrompen moeten worden.