Abonneren  Inloggen

#nietinmijngleuf-sticker bijgedrukt

8 november 2019

De sticker van Merel Westrik vindt gretig aftrek. De brievenbusplakker is ruim 5200 keer aangevraagd en wordt bijgedrukt. 

Merel Westrik lanceerde de sticker woensdagavond in haar Net5-talkshow Ladies Night, als tegenactie op de antiabortusfolder van platform Zorg voor leven, schrijft welingelichtekringen.nl. Merel en haar vriendinnen spraken in Ladies Night schande van de folder. ‘Ik wil die folder eigenlijk ook niet door mijn brievenbus en daarom hebben we deze sticker laten maken.’

Of de antiabortusflyer echt tegen te houden is met de #nietinmijngleuf-sticker is nog maar de vraag. Volgens Zorg voor leven wordt hun folder bezorgd in een pakket. ‘Als er een officiële nee-sticker op de brievenbus zit, komt hij niet binnen. Maar ik denk niet dat dat ook geldt voor andere stickers, zeker niet als de flyer in een pakket folders zit,’ aldus voorzitter Diederik van Dijk. Hij noemt de stickeractie van Net5 plat.
Lees meer op welingelichtekringen.nl.

Op de site waar de sticker te bestellen is, staat het volgende:
Bedankt voor alle steun. We zijn helaas door onze stickers heen! In de week van 11 t/m 16 november wordt door heel Nederland de anti-abortusfolder ‘Zorg voor Leven’ verspreid. Als tegenactie heeft het Net5 Powered by LINDA. programma ‘Ladies Night’ de actie #NietInMijnGleuf in het leven geroepen.