Abonneren  Inloggen

Workshop Photoshop: klonen in perspectief

7 november 2019
Premium

Het kloonstempel is een prima gereedschap om ongewenste dingen uit een foto te verwijderen, maar soms is het lastig te gebruiken omdat je geen goed passende bron kan vinden. Maar ook in dit soort situaties kan het. Johan Elzenga legt uit hoe.

Dat geldt met name als je een stukje wil klonen dat een verloop in het perspectief heeft: omdat je schuin over het vlak kijkt, worden de details naar achteren toe steeds kleiner. In zo'n situatie is ieder stukje van het vlak anders, waardoor gewoon simpel klonen niet lukt. Als voorbeeld nemen we een straatje in een Italiaans dorp, waarbij men een tegel oranje heeft geverfd.Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!

Gratis registreren Abonneer direct