Abonneren  Inloggen

Vraag naar personeel failliete drukkerij Roto Smeets Deventer

1 november 2019

Van de oud-werknemers van het failliete Roto Smeets Deventer met wie de gemeente nog contact heeft, is inmiddels zestig procent  weer aan de slag. Privacy-regels maken het moeilijk om exact te zeggen hoeveel oud-personeel van de drukkerij weer werk heeft. 

In een update die wethouder Walder deze maand aan de gemeenteraad gaf, staat dat uit onderzoek blijkt dat zestig procent van de oud-werknemers van Roto Smeets inmiddels weer werk heeft, meldt de Stentor. Bij navraag blijkt dat genuanceerder te liggen; na contact op een banenmarkt gaven 160 oud-werknemers aan in de toekomst benaderd te kunnen worden voor informatie. De gemeente verstuurde hen vragenlijsten, 79 mensen reageerden. Daaruit blijkt dat zestig procent van de mensen die reageerden weer een baan heeft. 

Curator
Ondertussen werkt curator Coen Houtman nog altijd aan de afwikkeling van het faillissement, zo vertelt hij. De focus ligt daarbij op dit moment op het veilen van de inventaris. Geen geringe klus. ,’Het gaat om zesenenhalve hectare aan machines en kantoormeubilair. Dat zet je niet zomaar even op een website.’
Lees meer op de Stentor