Terug naar overzicht

Print

Ook Komori start praktijktesten nanografie

Op de vorige Drupa stonden fabrikanten van drukpersen te dringen om samen te werken met Landa Corporation op het gebied van nanografisch drukken. Alleen Komori bleef over en die heeft nu ook zijn eerste nanografische pers klaar. Die Impremia NS40 gaat zijn praktijktesten draaien bij Shinwa Factory, dat er verpakkingen en displays mee gaat maken.

  • 24 okt 2019

Uit het persbericht
Shinwa Factory is een productiebedrijf met een jaarlijkse omzet van 3,2 miljard yen en een breed spectrum aan diensten, van het ontwerpen van unieke verpakkingen, displays en promotiemateriaal tot het drukken, verwerken en leveren van massaal geproduceerde artikelen. Ze zijn ongeëvenaard op het gebied van plannen, ontwerpen, verkopen en produceren en bieden producten van hoge toegevoegde waarde die alle verwachtingen overtreffen dankzij het one-stop-shopconcept met geïntegreerde kwaliteitscontrole en het diverse productaanbod.

Impremia NS40

De Impremia NS40, die op Drupa 2016 voor het eerst te zien was in de conceptfase en waarvan de verkoop op Drupa 2020 op de agenda staat, is een 40-inch sheetfed Nanographic Printing®-systeem dat gebruikmaakt van nanografische technologie. Het systeem bouwt voort op de expertise en technologie die Komori door de jaren heen heeft ontwikkeld als offsetdrukkerij.
De pers heeft een printsnelheid van 6500 vellen per uur, een werkelijke resolutie van 1200 dpi en een ingebouwd inline-coatingsysteem. Het kan in vier tot zeven kleuren printen en is uiteraard van de welbekende hoge kwaliteit van Komori. De pers is geschikt voor papierformaten tot 750 x 1050 mm met een papierdikte van 0,06 - 0,8 mm en kan op een breed scala aan typen offsetpapier printen zonder speciale voorbewerking.

Twee verzoeken

Yasunari Yamazaki, vertegenwoordigend directeur van Shinwa Factory: ‘Wij hadden twee specifieke verzoeken en Komori garandeerde ons dat de pers in beide situaties uitstekend zou presteren. Daarom hebben we ervoor gekozen om de nieuwe Impremia NS40 met open armen te verwelkomen.
Een van onze verzoeken was de mogelijkheid om kleine series verpakkingen te kunnen produceren. Ongeveer 40% van alle verpakkingen die we produceren, betreft series van 2000 vellen of minder. Met het oog op de insteltijd en efficiëntie heeft dat zo zijn beperkingen op de dagelijkse productie.
We gaan ervan uit dat het productievolume van de Impremia NS40, met een printsnelheid van 6.500 vellen per uur en een zeer korte ombouwtijd, onze huidige offsetprintcapaciteit zal overtreffen.
Ons andere verzoek was om het aantal handmatige stappen te beperken en de totale kosten van storingen te verminderen bij de productie van borden en displays, aangezien we ons daar het meeste mee bezighouden. Hoewel we nu ook standaard afdrukken controleren, is de uitlijning van de kleuren vaak niet in orde, waardoor er veel tijd verloren gaat. Met de Impremia NS40 is er bijna geen verschil tussen de proefdruk en de kleuren in de uiteindelijke productie, waardoor we onze klanten vol vertrouwen kunnen voorzien van geprinte artikelen waar ze tevreden mee zullen zijn zonder dat we de uiteindelijke producten handmatig hoeven te controleren.’

Geen handmatige controle

‘Ook bij productie van grotere series controleren we zo vaak mogelijk de overeenkomst tussen de digitale en offsetkleuren, waarbij we streven naar een moment dat handmatige controle niet meer nodig zal zijn. En er zijn nog vele andere voordelen: er hoeft maar een kleine hoeveelheid extra gedrukt te worden, de pers is eenvoudig te bedienen, we kunnen dun papier nu ook intern bedrukken en er zijn geen kleurverschillen ongeacht de diverse oppervlaktebehandelingen na het drukken.
De introductie van de Impremia NS40 zal naar verwachting ook nieuwe waardeproposities mogelijk maken. Hoewel deze nog niet tot concrete sales hebben geleid, hebben onze ontwerpers en planners wel al nieuwe waardeproposities ontwikkeld, die klaar zijn om aan onze klanten te worden voorgelegd. De Impremia NS40 biedt eindeloze mogelijkheden en we kunnen niet wachten om het systeem in bedrijf te nemen en onze klanten nieuwe oplossingen te kunnen aanbieden.’

Laatste mijlpaal

Satoshi Mochida, President, vertegenwoordigend directeur en CEO van Komori: ‘Het partnerschap met Shinwa Factory staat symbool voor de laatste mijlpaal alvorens we beginnen met de verkoop en massaproductie. Door hun deskundigheid en eigen technologie te integreren in een uitgebreide praktijktest, zijn we in staat om de eindkwaliteit en efficiëntie van de Impremia NS40 te maximaliseren. Komori is voornemens om de verkoop en massaproductie van de Impremia NS40 te starten vanaf Drupa 2020.’