Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Doming: bolling met klasse

Doming is een veredelingstechniek waarmee etiketten een boogvormige laklaag krijgen. Deze beschermt het drukwerkproduct, laat het opvallen en geeft het een luxe karakter. In september bespraken we de ins & outs van deze techniek in de print-editie van PRINTmatters, geïllustreerd met prachtige afbeeldingen. Hieronder volgt een ruime samenvatting van die publicatie. 

  • 23 okt 2019

Bij doming, ofwel overkoepelen, brengt speciale apparatuur heel precies een bolle, doorzichtige laklaag aan op een etiket. Die etiketten worden ingezet voor industriële en promotionele toepassingen. De laklaag maakt het product krasvast en weerbestendig. Daarbij komt de uitstralingswaarde van het 3D-effect. Het geeft het drukbeeld een heel speciaal en luxe karakter.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!