Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Adverteerders spreken zich uit in discussie over ongeadresseerd drukwerk

‘Print is een supercirculair product. Folders horen daarom niet thuis in de hoek van ernstige milieuproblemen. We zien een duidelijke oplossing in een duaal systeem. We willen daarom snel een gesprek met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en gemeenten zelf over het mogelijk maken van een ja-systeem, dat kan bestaan naast het huidige vertrouwde systeem. Voor veel gemeenten werkt dat namelijk nog prima.’ PRINTmatters sprak met Eus Peters, directeur van de Raad Nederlandse Detailhandel.

  • 21 okt 2019

Tot nu waren het de brancheverenigingen van drukkers en verspreiders die zich, inclusief rechtszaken, openlijk verzetten tegen invoering van de JA/JA-sticker in Amsterdam. Onlangs gaf de rechter in hoger beroep de eisende partijen (de brancheverenigingen) opnieuw geen gelijk. Het resultaat is dat in Amsterdam de boel lokaal wordt omgedraaid, tegen het huidige nationale systeem van zelfregulering in.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!