Terug naar overzicht

Print

Weemen neemt Tonnaer over

Weemen web I print I promo neemt de activiteiten van het failliete Tonnaer over. Door deze stap kan de drukkerij in Kelpen-Oler een doorstart maken. Voormalig Tonnaer-eigenaar Marc Dijkstra wordt commercieel manager van Weemen Limburg. Ook acht medewerkers gaan mee over.

  • 14 okt 2019

Uit het persbericht
Bijna was het over en sluiten geweest voor drukkerij-uitgeverij Tonnaer, na bijna 135 jaar actief te zijn geweest in de grafische sector. In september sprak de rechtbank in Roermond het faillissement uit. Met de hulp van Weemen, een familiebedrijf met vestigingen in Venlo, Haps, Gemert en Druten kan nu echter een doorstart worden gemaakt. “We zijn goede bekenden van elkaar”, zegt directeur Twan Weemen. “Door onze krachten en kennis te bundelen maken we een flinke stap qua slagkracht. Niet alleen als familiebedrijven passen we perfect bij elkaar, ook onze diensten liggen mooi in elkaars verlengde.”

Voordelen

Weemen, net als Tonnaer een echt familiebedrijf, viert haar 45-jarige bestaan. De overname van Tonnaer past helemaal in het groeiplaatje dat Weemen voor ogen heeft. Twan Weemen: “We zijn al actief in Noord-Limburg, Brabant en Gelderland. Door de overname breiden we onze activiteiten nu ook uit naar Midden- en Zuid-Limburg en kunnen we onze gewenste omzetgroei realiseren. Niet alleen voor Weemen heeft dit voordelen. Ook de klanten van Tonnaer kunnen straks profiteren van het feit dat we een totaalpakket aanbieden op het vlak van on- en offline communicatie. Druk- en printwerk, web-to-print oplossingen, signing, promotionele artikelen én creatie onder één dak.

Positief

Tonnaer kent een lange geschiedenis. Het bedrijf werd in 1885 opgericht in Thorn door Hubert Tonnaer. Na het overlijden van Tonnaer hertrouwde zijn weduwe met de Fries Barend Dijkstra, waarna de drukkerij in handen kwam van de familie Dijkstra. Sinds 1989 is Tonnaer gevestigd in Kelpen-Oler. Ook voormalig eigenaar Marc Dijkstra, die de rol van commercieel manager binnen de nieuwe organisatie op zich gaat nemen, is positief over de bundeling van krachten met Weemen. “Ik ben verheugd over het feit dat Tonnaer op deze wijze een doorstart kan maken. Onze slogan ‘meer dan drukkers’ wordt nu nóg eens extra onderstreept. Ik weet zeker dat klanten daar straks optimaal van kunnen profiteren. Behalve drukwerk, prepress, signing en relatiegeschenken zijn we nu in staat om hen ook alle andere zaken op het vlak van communicatie te leveren. Ik kijk dan ook met heel veel vertrouwen naar de toekomst!”

Op de foto (v.l.n.r.): Twan Weemen, Maarten Weemen, Marc Dijkstra, Frank van Hoof.