Terug naar overzicht

Premium artikel Verpakken

Slechte naam dreigt voor witte inkt

Titanium dioxide is de belangrijkste grondstof voor witte inkt en voor optische witmakers in papier. Nu de Europese Commissie de kwalificatie van het mineraal in poedervorm wil veranderen naar categorie 2 (mogelijk kankerverwekkend bij inhalering) vrezen inkt- en papierfabrikanten voor een slechte naam van hun producten.

  • 10 okt 2019

De categoriewijziging geldt dus niet voor titanium dioxide in vloeibare vorm. Wel moeten inkten, verven en coatings een waarschuwing krijgen voor als ze gespoten worden, echter zonder dat daarbij hoeft te staan dat titanium dioxide verdacht wordt van het mogelijk kankerverwekkend zijn bij inademen.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!