Terug naar overzicht

Verpakken

Flinke kartonnen-pallet-subsidie voor Groningse drukker

De provincie Groningen verstrekt Grafisch bedrijf De Bruin uit Zuidbroek 50.000 euro subsidie voor een productielijn voor kartonnen pallets.

  • 10 okt 2019

De zogenoemde VarriiPallet is een duurzaam, innovatief en voordelig alternatief voor de houten pallet. Zowel het product als de te bouwen productielijn is vernieuwend, meldt het Dagblad van het Noorden.

Voor de productie van de kartonnen pallet wordt een vouw- en plakmachine ontwikkeld. Het vouwen en lijmen van het karton, de dwarsverbindingen en de combinatie van golf- en massief karton, geven de pallet zijn sterkte. De kartonnen pallet wordt gemaakt van gerecycled papier en komt na gebruik terug als oud papier. Door het geringe gewicht kan worden bespaard op de kosten voor transport en brandstofverbruik.
Lees hier meer over de innovatie bij Grafisch bedrijf De Bruin.