Abonneren  Inloggen

Medewerkers failliet BDU Noord-Holland zijn wanhoop nabij

8 oktober 2019
Premium

34 voormalig medewerkers van de vijftien huis-aan-huisbladen van het failliete BDU Noord-Holland zijn de wanhoop nabij. Zij kregen in september salaris noch uitkering en krijgen in oktober waarschijnlijk wederom nul op het request. Een drama in meedere bedrijven waarin Koninklijke BDU de hoofdrol vertolkt, geflankeerd door curator Aart Jan Stokkers (Van Veen Advocaten) en uitgeverij Rodi Media. 'Ik heb als jurist niet eerder zo'n bizarre situatie meegemaakt', aldus secretaris Eva Bonke van de Nederlandse Vereniging van Journalisten. 

Recentelijk ging BDU Noord-Holland failliet, dat vijftien huis-aan-huisbladen uitgaf in de regio ten noorden van het Noordzee-kanaal. Uitkeringsinstantie UWV volgt het oordeel van de curator dat de voormalig medewerkers van BDU Noord-Holland niet door het faillissement zijn ontslagen maar inherent deel uitmaken van de verkoop van de uitgeefrechten van de vijftien t


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren