Terug naar overzicht

Print

Amstelveen wil geen JA/JA-sticker

Na een reeks berichten over gemeenten die net als Amsterdam de verspreiding van ongeadresseerd drukwerk willen beheersen ofwel verminderen door inzet van een JA/JA-sticker, laat buurgemeente Amstelveen weten daar niet voor te voelen. Volgens de VVD is het weren van reclame schadelijk voor de middenstand.

  • 8 okt 2019

Er komt geen JA/JA-sticker in Amstelveen, ter wering van reclamedrukwerk, zoals Lennart de Looze van GroenLinks wilde, meldt amstelveenblog.nl. De consument kan al ongevraagd drukwerk tegengaan, door een ‘nee’ sticker te plaatsen op de brievenbus. Maar door de in Amsterdam en andere steden ingevoerde JA/JA-sticker is dat omgedraaid. Reclamedrukwerk komt dan niet meer in de bussen tenzij men er zelf om vraagt en dat met een sticker aangeeft.

GroenLinks wilde zo’n JA/JA-sticker en diende er woensdagavond een motie over in, die door zestien raadsleden werd gesteund, maar een krappe meerderheid was er tegen. Tegenstanders waren VVD, D66 en ChristenUnie. VVD-raadslid Remco Snoek zei een beetje klaar te zijn met wat hij betutteling van inwoners en ondernemers noemde. ‘De burgers zijn mans genoeg om reclamedrukwerk te weren als zij dat willen.’ vond hij. Lees het complete artikel op amstelveenblog.nl.