Terug naar overzicht

Verpakken

Farma op de FACHPACK: Laetus demonsteert snelle serialisatie en verzegeling

Het Duitse Laetus demonstreerde op de FACHPACK oplossingen voor het volautomatisch serieel bedrukken en verzegeld afsluiten van diverse formaten farma-verpakkingen in een verpakkingslijn. De aanwezige MV 1000-machine toonde zich razendsnel én precies. 

  • 2 okt 2019

Elke verpakt farmaceutisch product moet sinds 2018 een unieke identificatie hebben voor optimale traceerbaarheid en het tegengaan van namaak. De Modular X Series is de nieuwe generatie oplossingen van Laetus rondom ie serialisatie van farma-verpakkingen

Inline verzegeling
Op de FACHPACK-beurs in Neurenberg werd eind september de 1000-MV (Mark & Verify) gedemonstreerd. Deze kan vouwkartonnen doosjes aan de voor- en achterzijde bedrukken door twee opeenvolgende inktkoppen van een Wolke m610 OEM TIJ printer. Met een speciale Tamper Evident module (1000-TL) kunnen de verpakkingen in dezelfde doorgang tevens van een verzegeling worden voorzien: tot 400 tamper evident labels per minuut aan beide zijden.


Timelapse van de werking van de Modular X-Series van Laetus

Constante drukkwaliteit
Tijdens een machinedemonstratie werd de claim bewaarheid dat de seriële informatie op elke verpakking na reeds één doorgang een extreem precieze drukkwaliteit en een hechte verzegeling heeft. Ook toonde Laetus aan dat het deze drukkwaliteit voor elk verpakt product op een constant hoog niveau kan houden. 

Modulair systeem bespaart kostbare omsteltijd
Laetus liet verder zien dat de MV 1000 binnen één minuut automatisch kan worden ingesteld op de wisseling van een verpakkingsformaat. Daar waar dit handmatig gebeurt is hier al snel een kwartier omsteltijd mee gemoeid. Dat loopt in de papieren: heeft een bedrijf in een week gemiddeld vier wisselingen van verpakkingsformaat, dan spaart deze feature al ongeveer een uur omsteltijd uit. Dat komt bij een veronderstelde productie van 200 vouwdoosjes per minuut neer op ruim een half miljoen doosjes per jaar.

laetus machine