Terug naar overzicht

Verpakken

Labelprint24 toont “snelste vouwdoosje ter wereld”

Labelprint24, een Duitse producent van verpakkingsoplossingen, toonde op de FACHPACK-beurs in Neurenberg onder meer de “digiBOX”, een vouwdoosje voor luxe toepassingen, bijvoorbeeld cosmetica.

  • 1 okt 2019

De digiBOX kan volledig digitaal worden besteld (met kostenopgaaf) en geproduceerd, inclusief nabewerkingen. Het is daarmee een interessante optie bij een productie van 1 tot pakweg 10.000 stuks, zowel qua kosten als time-to-market. Met een levertijd van maximaal 72 uur spreekt Labelprint24-CEO Stefan Harder over “het snelst bedrukte vouwdoosje ter wereld”.

Drukken en pregen in één doorgang
Die 100% digitale productie wordt onder meer bereikt met behulp van een gerobotiseerde laserstans die een mechanische stansmachine overbodig maakt. Bovendien kan de digiBOX op dezelfde machine, direct na het digitale drukken, worden veredeld met een hotfoil met preeg. Dit is mogelijk door hiervoor een speciaal ontwikkelde embossing tool aan de machine toe te voegen. Dit gereedschap kost 500 tot 1000 euro en bespaart ook weer productietijd en kosten vergeleken bij de normale situatie waarin het pregen achteraf gebeurt, op een apart apparaat.   


De stand van Labelprint24 op de FACHPACK-beurs in Duitsland.