Terug naar overzicht

Print

JA/JA, ook Meppel gaat drukwerk weren

Daar kon je op wachten. Nu Amsterdam de JA/JA-sticker mag blijven gebruiken -na de hoger beroep uitspraak- volgen er meer. Zo ook Meppel, volgend jaar, als onderdeel van de ‘afvalnota’. Consumenten krijgen daarmee alleen ongeadresseerd drukwerk in de bus als ze hebben aangegeven daar prijs op te stellen.

  • 30 sep 2019

De Ja/Ja-sticker in Meppel komt op zijn vroegst volgend jaar. Het gemeentebestuur van Meppel maakt nog geen haast met het weren van ongeadresseerd drukwerk, maar het gaat wel gebeuren, meldt Dagblad van het Noorden.

De raadsfractie van de SP hoopte dat de uitspraak van het gerechtshof direct zou leiden tot daden in Meppel. De fractie moet nog ven geduld hebben, maar het invoeren van de sticker gebeurt blijkbaar wel, maar als onderdeel van de ‘afvalnota’ in 2020. Lees het hele bericht op dvhn.nl.

JA/JA-sticker ook in Bergeijk en Zwolle
Berichten over invoering van de JA/JA-sticker zullen na de uitspraak in hoger beroep steeds vaker via regionale kanalen te lezen zijn. Ook Bergeijk liet weten om te gaan naar een systeem waarbij de ongeadresseerde folders alleen in de bus gedaan worden bij mensen die aangeven daar prijs op te stellen. In Zwolle maakten D66 en PVDA zich ook al sterk voor een omslag. Lees de berichten op respectievelijk ed.nl en rtvfocuszwolle.nl.