Terug naar overzicht

Creatie

Excursie naar Boekbinderij Brepols en Grafische Groep Matthys

Op 31 oktober organiseert De Monsterkamer een excursie naar Boekbinderij Brepols en foliedrukker Grafische Groep Matthys in Turnhout, België. Ontwerpers en andere geïnteresseerden kunnen op die manier hun grafische horizon verbreden.

  • 26 sep 2019

Uit het persbericht
We hebben busvervoer voor je geregeld, er zijn twee opstapplekken, in Amsterdam en in Utrecht. Dit is een unieke kans om eens achter de schermen te kijken bij twee hi-tech grafische bedrijven en het is tevens een gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten.

Programma

09:00 Vertrek van bus uit Amsterdam
Prins Hendrikkade 59 1012 AD Amsterdam

10:00 Tussenstop in Utrecht
Moreelsepark 3511 EP Utrecht

11:30 Aankomst in Turnhout, België

11:30 Groep 1: Uitleg + Rondleiding bij
Grafische Groep Matthys

Groep 2: Uitleg + Rondleiding bij
Boekbinderij Brepols

13:30 Gezamenlijke lunch bij Brepols

14:15 Groep 1: Uitleg + Rondleiding bij
Boekbinderij Brepols

Groep 2: Uitleg + Rondleiding bij
Grafische Groep Matthys

16:15 Overhandiging 5 boekjes in diverse bindwijzen en foliedruk covers

16:30 Terugreis naar Amsterdam via Utrecht

17:30 Tussenstop bus in Utrecht
Moreelsepark 3511 EP Utrecht

19:00 Aankomst in Amsterdam
Prins Hendrikkade 59 1012 AD Amsterdam

Boekbinderij Brepols

Brepols in Turnhout is naast een uitgeverij van agenda’s ook een boekbinderij waar kwalitatief hoogstaande boeken worden gebonden en gebrocheerd. Boekbinderij Brepols is van origine een binderij voor hardcoverboeken. 1,5 jaar geleden heeft Brepols binderij Hexspoor uit Boxtel overgenomen en daarmee ook alle mogelijke softcoverbindwijzen, waaronder de gepatenteerde Otabind® en Otastar®. Tegenwoordig kun je dus voor alle mogelijke genaaide en garenloze softcovers en hardcovers in koudlijm, hotmelt en PUR bij Brepols terecht.
Een rondleiding bij Brepols is zeer de moeite waard. Alle deeltechnieken van het bindproces zijn er te zien; van vouwen, naaien, banden maken, foliepregen, blindpreeg, goudopsnee, leeslinten tot en met het binden zelf. Boekbinderij Brepols is in het voortraject vaak een sparringpartner voor ontwerpers, uitgevers en reclamebureaus. Met alle bindvragen kan je bij Brepols terecht. Een nadere kennismaking met de vakmensen in Turnhout kan daarom zeer nuttig zijn.
Enkele kengetallen: 140 medewerkers, 6.000.000 boeken/jaar, 21.000 m2 productieruimte.

Grafische Groep Matthys

Is sinds 2008 gespecialiseerd in de creatieve koudfolie-druktechniek voor bijzondere metallic-effecten. Een familiebedrijf – de 4 broers Matthys – met een unieke positie in de grafische wereld. Grafische Groep Matthys werkt samen met reclamebureau’s, grafisch ontwerpers, packaging designers, drukwerkspecialisten, uitgeverijen en last but not least zeer veel collega drukkerijen.
Een eye-catcher binnen ons gamma zijn de bijzondere covers voor boeken en magazines. We denken mee met grafisch ontwerpers en uitgevers om een zo opvallend mogelijk resultaat neer te zetten. We zijn graag de “kers op de taart”.
Het mooie aan het duo-bezoek Brepols-Grafische Groep Matthys in dé Belgische grafische stad Turnhout is dat bijzondere bindtechnieken samen met een opvallende cover een cruciaal element zijn in de beleving en uitstraling van een boek. Iets waar grafisch ontwerpers dus maximaal mee kunnen scoren bij hun klanten.

We geven je op 31 oktober graag volop inspiratie zodat je bij al je nieuwe projecten de bakens kunt verzetten. Met een gloednieuwe, verrassende boekenset als afsluiter.

Klik hier om aan te melden