Terug naar overzicht

Print

Landa partnert met EyeC voor “zero defects” tijdens drukken

Landa Digital Printing gaat samenwerken met EyeC om drukfouten al tijdens het drukproces te kunnen detecteren. Dat heeft het bedrijf tijdens haar eigen Landa-klantenevenement in Rehovot (Israël) bekend gemaakt. Ook is Landa gestart met de bouw van een vierde productieruimte, terwijl net een derde productiefaciliteit in bedrijf is gegaan.

  • 20 sep 2019

Landa Digital Printing wordt in de grafische wereld alom gevolgd vanwege haar unieke nanografische druktechniek. Na een jarenlange aanloop begint het aantal klanten nu snel op te lopen. Het Duitse EyeC is bekend om haar oplossing op het gebied van kwaliteitscontrole. Landa gaat deze combineren met haar eigen interne beeldcontactsensor, wat de real time detectie van drukfouten tijdens het gehele drukproces mogelijk maakt. Deze innovatie komt volgens Landa tegemoet aan de behoeften van klanten in diverse marktsegmenten, die hun productiewerkstromen 100% willen kunnen inspecteren.


Installaties van Landa-persen wereldwijd. Het vlaggenschip SP10-2 draait inmiddels in de VS en Groot-Brittannië, terwijl al bekend gemaakte installaties volgen bij - onder meer - verschillende bedrijven in de VS, in Mexico en - begin 2021 - in Australië en Nieuw-Zeeland. Mogelijk wordt de nieuwbouw bij internetdrukker Simian de eerste "Landa Nano-locatie" in Nederland. 

CEO Yishai Amir noemde 2019 een geweldig jaar voor Landa. ‘Nu onze eerste nanografische drukpersen draaien worden de voordelen van onze druktechniek echt door de industrie gevoeld en gezien. Dat leidt tot een sterk groeiende vraag naar onze nanografische digitale druktechniek. Om aan die vraag tegemoet te kunnen komen hebben we geïnvesteerd in een derde productiefaciliteit die sinds enkele dagen operationeel is, en de net opgestarte bouw van alweer een vierde fabriek. Ook breiden we onze service- en supportteams uit. Wij verwachten in de komende twaalf maanden tientallen nieuwe nanografische drukpersen te installeren. We kijken ernaar uit om tijdens Drupa 2020 de wereldwijde print community een volgende update te geven over onze vorderingen.’