Terug naar overzicht

Verpakken

Feldmuehle verhoogt prijzen labelpapier

Papierfabrikant Feldmuehle kondigt aan de prijzen voor zijn natsterke etikettensoorten per 1 januari 2020 te verhogen met vijf procent. De redenen daarvoor liggen zowel aan de verkoop- als aan de inkoopkant.

  • 19 sep 2019

 

 

Papierfabrikant Feldmuehle kondigt aan de prijzen voor zijn natsterke etikettensoorten per 1 januari 2020 te verhogen met vijf procent. De redenen daarvoor liggen zowel aan de verkoop- als aan de inkoopkant.

 

Aan de verkoopkant heeft Feldmuehle het over afnemende voorraden, in combinatie met een voortdurend stijgende vraag naar zijn producten. Dat heeft volgens de papierfabrikant mede te maken met de toenemende nadruk op recycling, waardoor het gebruik van plastics voor etiketten afneemt.

Tegelijkertijd constateert Feldmuehle dat de prijzen voor grondstoffen als pulp en chemicaliën hoog blijven, terwijl de kosten voor energie en transport blijven stijgen. Al met al genoeg redenen voor de Duitse papiermaker om zijn prijzen te verhogen.