Terug naar overzicht

Print

Epple Druckfarben en Sun Chemical partneren in voedselveilige vellenoffset-inkt

Het Duitse Epple Druckfarben en ‘s werelds grootste drukinktproducent Sun Chemical gaan gezamenlijk investeren in de ontwikkeling en wereldwijde beschikbaarheid van BoFood® Organic, Epple’s voedselveilige vellenoffset-inkten. De samenwerkingsovereenkomst werd 16 september ondertekend in het Beierse Neusäß.

  • 18 sep 2019

BoFood® Organic is een gepatenteerde vellenoffset-inkt die wordt gedrukt aan de binnenkant van vouwkartonnen voedselverpakkingen en die veilig in contact kan komen met voedsel. Er zijn bijvoorbeeld geen metaaldrogers en foto-ionisatoren in de inkten verwerkt. Alle grondstoffen die bij de productie van deze inkt worden gebruikt zijn namelijk goedgekeurd voor voedselcontact.

Win-win samenwerking
In de overeenkomst tussen Epple Druckfarben en Sun Chemical is vastgelegd dat het intellectuele eigendom van BoFood®  Organic blijft liggen bij Epple, dat aan Sun Chemical een licentie heeft gegeven om BoFood® Organic onder de handelsnaam SunPak® Organic in de markt te zetten. De twee bedrijven hebben ook afgesproken om samen deze platformtechnologie door te ontwikkelen voor gebruik in andere mogelijke toepassingen.

Reacties van beide partijen
Dr. Carl Epple, lid van de Raad van Bestuur van Epple Druckfarben (links op foto) becommentarieert: ‘Wij zien onszelf als pioniers in de ontwikkeling van duurzame vellenoffsetinkten. Wij zijn bijzonder trots een wereldwijd gepatenteerde offsetinkt te hebben ontwikkeld die is goedgekeurd voor gebruik aan de binnenkant van een voedselverpakking. Het is eervol dat Sun Chemical als ’s werelds grootste producent van drukinkten de kwaliteit van onze technologie heeft erkend. Wij zien uit naar de samenwerking op marketinggebied en rondom de mogelijke doorontwikkeling van deze inkten.’  

Felipe Mellado (rechts op de foto) is marketingdirecteur en lid van de Raad van Bestuur bij Sun Chemical. In het persbericht geeft hij een formeler commentaar: ‘Na onderzoek waaruit duidelijk is geworden dat Epple’s voedselveilige inkttechnologie voldoet aan de hoge standaarden die klanten van ons verwachten, zij we blij te kunnen samenwerken met Epple om deze technologie onder de naam SunPak® Organic te vermarkten. We zien uit naar een vruchtbare samenwerking voor beide partijen.’