Inloggen

Pigmentactiviteiten BASF naar DIC

10 september 2019

Chemiegigant BASF verkoopt zijn wereldwijde pigmentactiviteiten voor 1,15 miljard euro aan het Japanse DIC Corporation. Voor BASF zijn pigmenten niet langer een kernactiviteit, wel voor DIC Corporation, dat ook eigenaar is van inktfabrikant Sun Chemical.

De partijen verwachten dat de transactie in het vierde kwartaal van 2020 zal worden afgerond. De verkoop vereist nog de goedkeuring van de relevante mededingingsautoriteit.
DIC is een Japans beursgenoteerd bedrijf met ongeveer 20.000 werknemers wereldwijd. Het bedrijf, met hoofdkantoor in Tokio, werd opgericht in 1908, is actief in meer dan 60 landen en rapporteerde in 2018 een omzet van ongeveer 800 miljard Japanse yen (6,8 miljard euro). De Japanse groep is in drie segmenten actief: Packaging & Graphics, Functional Products en Color & Display.
De pigmentendivisie van BASF behaalde in 2018 een omzet van 1 miljard euro. Er werken 2.600 mensen. Daarmee is de overname een aardige stap op weg naar het doel van DIC om in 2025 een omzet van 8 miljard euro te draaien en om de positie van DIC als een van 's werelds belangrijkste pigmentproducenten uit te breiden.