Abonneren  Inloggen

Memjet lanceert DuraFlex voor printplatforms op instapniveau

4 september 2019

Memjet komt met de DuraFlex single-pass inkjetkop. Deze modulaire printoplossing biedt volgens de fabrikant van inkjetprintkoppen een grotere duurzaamheid op breedtes van A4 en A3+, een snel datapad en modules die alle functies van de printkop bedienen.

In de komende gedrukte editie van PRINTmatters (17 september op de mat) schrijft Herman Hartman uitgebreid over de nieuwe generatie inkjet printkoppen die nu op de markt komt. Een generatie die volgens zijn analyse de grafische markt opnieuw grondig zal veranderen. En de kop die Memjet nu op de markt brengt, past precies in die trend: snller, flexibeler, gaat langer mee en is modulair.

Uit het persbericht
In combinatie met de bekende kenmerken als snelheid, eenvoud en betaalbaarheid, maken deze functies het voor OEM's mogelijk om een betaalbare benchtop, minipers en persen op instapniveau te creëren die een kwaliteit en snelheid halen die eerder niet beschikbaar waren voor dit soort oplossingen. Memjet demonstreert de mogelijkheden van deze nieuwe technologie op Labelexpo, dat van 25 tot en met 27 september plaatsvindt in Brussel. (ook over LabelExpo leest u een uitgebreide voorbeschouwing in de volgende PRINTmatters, red.)
“Tijdens de ontwerpfase wilden we een eenvoudige maar toch robuuste technologie creëren waarmee OEM-partners over de middelen zouden beschikken om printoplossingen te maken die krachtig en toch betaalbaar zijn", zei Kim Beswick, algemeen directeur van de afdeling benchtop en minipers van Memjet. "Met DuraFlex slagen we hierin. Dankzij zijn compacte, modulaire ontwerp, de hoogste snelheid in zijn categorie, een kwaliteit van 1600 dpi en de voordelige prijs, beschikken partners met DuraFlex over robuuste middelen om label- en verpakkingspersen voor benchtop en op instapniveau te maken. De technologie is ook zeer geschikt voor andere lichte productie en grootformaat print en verpakkingstoepassingen."

Snel, flexibel, betaalbaar

Met zijn flexibiliteit en betaalbaarheid reikt DuraFlex OEM's en hun printklanten een weinig risicovolle manier aan om over te schakelen op inkjet of om hun bestaande productlijnen uit te breiden door nieuwe oplossingen toe te voegen. DuraFlex is, net als andere technologieën van Memjet, gebaseerd op een modulaire architectuur die de ontwikkelingskosten en -tijd aanzienlijk doet dalen zodat de producten van de OEM's sneller in de handel verkrijgbaar zijn.

Eindgebruiker

De prijsvoordelen van DuraFlex sijpelen ook door naar de eindgebruiker. Door DuraFlex aangedreven printoplossingen zijn goedkoper en gemakkelijker te bedienen. De nieuwe printkop voor vierkleurendruk met lange levensduur van DuraFlex minimaliseert het aantal interventies, wat leidt tot een hogere productiviteit en rentabiliteit voor printbedrijven.
DuraFlex biedt 1600 x 1600 dpi en interne nozzle redundantie, en produceert een toonaangevende printkwaliteit met snelheden tot 46 m/min.

Tot 1,2 meter breed

De modules en printkoppen van DuraFlex zullen voor zowel A4- als A3 plus-formaten beschikbaar zijn en kunnen tot max. 1,2 meter breed worden geniet. DuraFlex omvat ook een krachtig, intern RIP-datapad en ondersteunt externe digitale RIP front-ends voor betere prestaties en datapadbediening.

Pigmentinkt

DuraFlex maakt gebruik van waterige pigmentinkt die lichtvast, water- en krasbestendig is. De inkt van DuraFlex is ontwikkeld voor gebruik in toepassingen voor indirect contact met voedsel en werkt voor een groot papierassortiment, zoals onder meer poreus, niet-gecoat offset, met inkjet behandeld en met inkjet gecoat papier.