Terug naar overzicht

Print

Flyer.be investeert in RMGT achtkleurenpers

Het in Brugge gevestigde Flyer.be investeerde recent in een RMGT 920PF achtkleurenpers met LED-UV droging en daar had Ahmed Hilami, zaakvoerder en oprichter van Flyer.be, goede redenen voor. ‘We drukken nu dubbel zo snel omdat papier keren niet meer hoeft en bovendien komt het drukwerk droog uit de pers, meteen klaar om afgewerkt te worden.’

  • 28 aug 2019

Flyer.be is een Belgische online drukkerij met naast de hoofdvestiging in Brugge ook nog een FlyerStore in Brussel. Op deze creatieve hotspot - gevuld met talloze voorbeelden - kunnen bedrijven terecht voor drukwerkadvies en het plaatsen van bestellingen.

De investering in de nieuwe RMGT 920PF achtkleurenpers past dan ook volledig in het plaatje. Daarover zegt directeur Ahmed Hilami: ‘Kwaliteit, bestelgemak en snelle levering zijn onze belangrijkste speerpunten. Met de nieuwe drukpers hebben we alvast de perfecte tool in huis om snel kwalitatief drukwerk te leveren, desnoods dezelfde dag nog, en dat gebeurt meer dan je denkt. Heel wat bedrijven plaatsen ’s ochtends een bestelling en komen die dezelfde dag nog ophalen.’

Met deze pers kan in een keer een vel met 16 A4 pagina’s gedrukt worden. Hilami daarover: ‘Doordat het papier niet handmatig gekeerd hoeft te worden, drukken we dubbel zo snel als voorheen. Het verschil is enorm. Hiermee winnen we niet alleen tijd, maar het is ook ergonomischer werken voor onze operators. Zij hoeven maar half zoveel papier te transporteren.’

Een ander belangrijk pluspunt van de nieuwe pers is het gebruik van UV-inkten en LED-UV droging, waardoor het drukwerk droog uit de pers komt. Bijkomend voordeel is de minimale warmte die tijdens het uitharden wordt gegenereerd, wat de thermische belasting van het papier vermindert. Daarover zegt de directeur: ‘Zonder LED-UV droging zou het onmogelijk zijn om het drukwerk meteen af te werken, maar nu dus wel. Zo zitten we op dezelfde lijn met onze digitale persen en dat maakt planning een stuk eenvoudiger.’

Bijkomend voordeel van de LED-UV droging, is dat er ook probleemloos gedrukt kan worden op dragers die met traditionele inkten moeilijker te bedrukken zijn, zoals niet-gestreken papiersoorten. Hilami: ‘Bij bepaalde papiersoorten slaat de inkt dermate weg dat het quasi onmogelijk is om mooie en intense kleuren te halen. Met de LED-UV droging krijgt het papier als het ware de kans niet om de inkt op te zuigen, waardoor de kleuren feller en contrastrijker weergegeven worden. Kijk, dat biedt dan weer mogelijkheden die we voordien niet hadden en is goed voor de verruiming van ons productaanbod.’

Naast de LED-UV technologie werd ook nog geïnvesteerd in de Lithoflash inline densiteitsmeting en -regeling. Deze zelflerende inline kleurregeling zorgt ervoor dat de drukwerkkwaliteit gegarandeerd constant blijft gedurende de hele oplage. Als afsluiter geeft Hilami nog wat info met betrekking tot de Total cost of ownership (TCO) van de RMGT-pers. ‘De prijs-kwaliteitsverhouding van deze pers is zondermeer top. Daarenboven heeft deze pers ook een opmerkelijk lage TCO, en dat om verschillende redenen. Zo is het energieverbruik maar de helft van een vergelijkbare 70 x 100 pers en dankzij het kleinere plaatformaat - dat wel groot genoeg is voor acht pagina’s - zijn onze platen goedkoper en hebben we minder plaatverlies. En dan is er ook nog het lage verbruik en de lange levensduur van de LED-UV droging. Kortom, met de RMGT-pers hebben we een winnaar in huis gehaald.’

Foto: Flyer.be zaakvoerder Ahmed Hilami (l) en manroland Benelux Sales Manager Carl Vandermeersch bij de RMGT 920PF pers.