Terug naar overzicht

Verpakken

Monopoly-maker Hasbro bant plastic in verpakking

Vorige week maakte de Amerikaanse spelletjesgigant bekend dat het plastic wil bannen uit de verpakkingen.

  • 27 aug 2019

Het hele verpakkingsdesign gaat door de mangel. Daarbij worden bijvoorbeeld bijbehorende plastic tasjes, de verkoop bevorderend kunststof vensters in dozen en de ‘shrink wraps’ om producten als Monopoly, Scabble en andere bordspellen aangepakt.

Maar Hasbro’s speelgoed, zo als Mr. Potato Head, blijft van plastic, meldt The Associated Press. De onderneming zegt dat het op dat vlak wel materiaal test, maar dat dat ‘uitdagend’ is. De aanleiding is het wereldwijde plasticprobleem. Andere bekende ondernemingen zetten ook in op minder gebruik van plastic, zoals Starbucks dat van de plastic rietjes af wil en Lego dat heeft aangegeven dat het zoekt naar alternatief materiaal voor het plastic voor de steentjes.

Bij Hasbro start het plasticverminderings programma in 2020.