Terug naar overzicht

Verpakken

‘Verpakkingen zijn nog leuker dan boeken’

In de grafische industrie en bij uitgevers is de man van bovenstaande uitspraak geen onbekende. Henk Wijmans was de eerste die structureel POD (het printing on demand-concept) toepaste voor boekwerken. Nu duikt hij met MoqOne in de verpakkingen, waarmee POD staat voor packaging on demand.

  • 22 aug 2019

‘Wij zien een markt voor de hele kleine oplagen verpakkingen,’ zegt Wijmans in het interview dat PRINTmatters met hem had in zijn onderneming Gigaprint in Almere. De nieuwe verpakkingsactiviteit opereert onder de naam MoqOne. ‘Twee jaar terug startten wij met ontdekken, uitzoeken, ontwikkelen en investeren. De investeringen zitten met name in design-, web-to-print- en productiesoftware.’ De onderneming telde al een peloton aan printapparatuur, maar ook qua productiemiddelen is stevig geïnvesteerd in apparatuur als speciale digitale snij-apparatuur en robotica. In het interview in de PRINTmatters die deze week op de mat valt, gaat de directeur/eigenaar in op de technische mogelijkheden. Ook geeft hij aan in welke markten en via welke methoden hij de groei verwacht te bereiken.

In deze editie leest u ook hoe bedrijven als Acket, Hassink en Vermijs zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de verpakkingsmarkt.

Meer weten? Hier vind je alle opties om abonnee te worden van PRINTmatters (papier- en/of digitaal) en zo op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen omtrent print.