Terug naar overzicht

Verpakken

Kartongroep Van De Velde op overnamepad

De Belgische P. Van De Velde Group in Wetteren bij Gent neemt sectorgenoot FP Packaging uit het nabijgelegen Lokeren over. Het is de zesde overname in korte tijd.

  • 20 aug 2019

Met de overname bouwt de zeshonderd man tellende groep Van De Velde haar vouwkartonactiviteiten, die opereren onder de naam Van De Velde Packaging, verder uit. De inlijving van FP Packaging is al de zesde deal in korte tijd voor het familiebedrijf, meldt madeinoostvlaanderen.be.

FP Packaging staat voor Flanders Printing Packaging en ontstond in 2000 uit het samengaan van drie ondernemingen. Het bedrijf waar vijftien mensen werkzaam zijn is een drukkerij-kartonnage-onderneming die zich toelegt op het maken van vouwdozen voor de voedingsindustrie. Eerder werden vouwkarton bedrijven in Duitsland (Bergische Kartonagenfabrik Fritz Niessen), Frankrijk (Pack Alim) en Nederland (Royal Schut, Vekopak en Wesly Printing & Packaging) overgenomen.