Terug naar overzicht

Print

Websites van drukkerijen vaak onveilig

Places Websites heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van drukkerijen. Slechts 21% van de 1.596 onderzochte sites bleek een SSL-certificaat te hebben. Ook de responsiveness bleek met slechts 22% nog duidelijk voor verbetering vatbaar.

  • 13 aug 2019

Uit het persbericht
Als u een offerte aan wilt vragen bij een drukkerij kunt u dit vaak online doen. U moet dan wel uw persoonlijke gegevens achterlaten op het aanvraagformulier. Zijn uw gegevens veilig op de websites van drukkerijen? Een goed beveiligde website beschikt over een SSL-certificaat, dit zorgt ervoor dat persoonsgegevens zijn versleuteld. SSL staat voor Secure Sockets Layer. Het creëert een versleutelde verbinding tussen websitebezoekers en de server waar de website is ondergebracht. Dit zorgt ervoor dat informatie die verstuurd wordt naar de website of wordt verzonden vanaf de website beveiligd is tegen internetcriminelen. U herkent een SSL-certificaat aan het (groene) slotje in de adresbalk en aan de ‘s’ van https in de URL. 

Onderzoek
Places Websites heeft onderzoek gedaan naar de veiligheid van websites van drukkerijen. In totaal zijn er 1.596 websites van drukkerijen onder de loep genomen. 340 (21%) websites bleken een SSL-certificaat te hebben. 1.256 (79%) websites bleken niet over een goede beveiliging te beschikken. Dit betekent dat veel drukkerijen een website hebben die niet goed beveiligd is. Check daarom voordat u persoonlijke gegevens op een website achterlaat altijd even of de URL begint met https.

Responsiveness website
Naast de beveiliging van websites is ook gekeken hoe de websites van drukkerijen scoren op responsiveness. Een responsive website schaalt mee met het scherm waarmee de bezoeker een website bekijkt. Dit betekent dat een website geschikt is voor allerlei schermformaten, een tablet, telefoon of desktop. Places Nieuws heeft 1.200 websites van drukkerijen getest op responsiveness. In totaal bleek 265 van de onderzochte websites responsive te zijn. Voor veel websites is er dus nog ruimte voor verbetering.
Met de mobielvriendelijkheid-test van Google komt u erachter of uw website geschikt is voor mobiele apparaten.