Abonneren  Inloggen

Lijnco investeert in rotatiestans van Bograma

1 augustus 2019

Lijnco in Groningen breidt het machinepark uit met de rotatieve Bograma-stans. Scherpe keuzes brengen Lijnco uit Groningen aan de Europese top. Dat is de overtuiging van directeur Jan de Klein (r) en landenmanager Nederland Hanjo Battjes.

Smalbaanrotatiedrukkerij Lijnco, waar meer dan 120 mensen werken, moest zich in de loop van zijn geschiedenis (van start in 1936) een aantal malen opnieuw uitvinden. De kettingformulieren maakten plaats voor dubbelzijdig fullcolor druk- en printwerk. Maar de belangrijkste, strategische verandering was de keuze voor drie wat De Klein en Battjes ‘prio-segmenten’ noemen: ‘direct mail’, ‘loyalty in retail’ en ‘security print’.

Het machinepark groeit mee met de ambities van Lijnco. Battjes: ‘We investeren in bijvoorbeeld rotatie-inkjet en zoeken naar machines waarmee we nog meer toegevoegde waarde voor de klant kunnen leveren. De rotatieve Bograma-stans is daar een voorbeeld van. Een ogenschijnlijk detail kan bij de klant de doorslag geven of een order wel of niet doorgaat. Standaard stanst de Bograma afgeronde hoeken. Wanneer je concurrenten dat niet kunnen leveren heb je al een voorsprong.’ De BSR 550 Servo is een compacte, rotatieve stansmachine aangekocht via Wifac. De Bograma is geschikt voor mailings en verpakkingen en verwerkt op topsnelheid 12.000 vel per uur.