Abonneren  Inloggen

Overname: Monotype is 825 miljoen dollar waard

31 juli 2019
Premium

De Amerikaanse lettertype-gigant Monotype Imaging Holdings zal worden overgenomen door het eveneens Amerikaanse private equity-fonds HGGC. Daarmee wisselen zo’n 20.000 lettertypes, waaronder bekende namen als Bodoni, Frutiger en Gill Sans van eigenaar. De, nu nog, beursgenoteerde aandelen hebben een waarde van ruim 825 miljoen dollar.

Monotype meldt dat er een definitieve overeenkomst is aangegaan op grond waarvan HGGC alle uitstaande gewone aandelen Monotype zal verwerven voor $ 19,85 per aandeel in contanten, wat een totale vermogenswaarde van ongeveer $ 825 miljoen vertegenwoordigt. De transactie, die unaniem werd goedgekeurd door de raad van bestuur van Monotype, zal naa


Log in en lees alle premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u inloggen. Heeft u nog geen account? Registreer nu en lees al onze premium artikelen gratis!

Inloggen Gratis registreren