Terug naar overzicht

Verpakken

Award voor Hybrid variabele data printing software

De Amerikaanse vestiging van het Belgische Hybrid Software ontving ​​de InterTech Award voor de variabele data software die het voor de verpakkingsmarkt ontwikkelde.

  • 31 jul 2019

De snelle markt-acceptatie van digitale persen voor etiketten, vouw- en golfkartonnen dozen vroeg om een oplossing om op een soepele manier varianten in smaak of taal na elkaar te kunnen printen. De daarvoor ontwikkelde software voor variabele data van Hybrid overtuigde de juryleden en leverde een award op. HYBRID VDP is een op zichzelf staande, gebruiksvriendelijke oplossing voor het drukken van variabele gegevens voor etiketten en verpakkingen. De software zorgt er in de prepress-fase voor dat tekst, afbeeldingen, barcodes, kleuren en andere elementen die gekoppeld zijn aan variabele gegevensbronnen veranderen en produceert een geoptimaliseerd bestand voor drukken op alle digitale persen.

‘HYBRID VDP is een ongelooflijk, intuïtief programma met de mogelijkheid om een ​​bestand snel aan te passen voor het afdrukken van variabele gegevens op labels. Tijdwinst is de primaire waarde die PACKZ VDP biedt. Het kostte me slechts tien minuten om te leren hoe het te gebruiken. En, ter vergelijking, 10 minuten in HYBRID VDP zou uren tot meerdere dagen prepress-tijd hebben gekost met onze vorige software,’ getuigt Lauren Plinka, grafisch ontwerper bij Advantage-label en verpakking. Ook een andere gebruiker is enthousiast: ‘Voor ons worden HYBRID PACKZ en HYBRID VDP game changers. We voorkomen dat ongeveer 20-25% van de taken naar externe afdelingen gaat, wat veel prepress- en servertijd bespaart. Zodra een taak is voltooid en we op verzenden hebben gedrukt, is de prepress-operator vrij om aan een andere taak te werken, in plaats van te wachten tot de huidige taak is verwerkt,’ zegt Jeff White, directeur van Print, ABCorp.

HYBRID Software is verheugd over het ontvangen van de ​​InterTech Award voor ons werk aan HYBRID VDP,’ aldus Mike Rottenborn, president en ceo van Hybrid Software Inc. ‘Het toont onze filosofie dat er nog steeds voldoende gelegenheid is om bestaande technologie te verbeteren, waarmee we voor drukkers het leven wat makkelijker maken. HYBRID Software waardeert dat de juryleden de precieze pijnpunten die onze software kan oplossen goed gezien hebben. We zijn trots op het werk dat ons ontwikkelingsteam in dit product heeft geïnvesteerd.’