Abonneren  Inloggen

Oude Gestetner gezocht

23 juli 2019

Onlangs interviewde PRINTmatters een creatieve ondernemer voor de 'veredelings-editie'. Hij maakt met een verbouwde oude RISO tweekleurenprinter zomaar een vierkleuren irisdruk in één run. Trouwens ook van een gloednieuwe vijfkleuren Ricoh komen bijzondere producten. Nu zoekt hij een ‘oldskool’ Gestetner stencil duplicator op A3 formaat.

Het interview onder de kop ‘Eén groot experiment’ staat binnenkort in de papieren PRINTmatters. Die editie gaat over veredeling van drukwerk, waarbij we naast zaken als (digitaal)foliën en (laser)stansen ook het veredelen van drukwerk met bijzondere kleuren in beeld brengen. De geïnterviewde meldt ons in deze zomerweek, op zoek te zijn naar een oldskool Gestetner stencil duplicator op A3 formaat. ‘Die wil ik gebruiken voor een nieuw stencilprint - irisdruk concept, waarbij ik meer mogelijkheden tot het wisselen van kleurcombinaties heb.’ Op A4 formaat zijn ze op marktplaats te vinden. ‘Maar ik zoek de A3. Die is zeldzaam. Er is in Nederland wel een verzamelaar, maar die verhuurt of verkoopt niet.’

De modellen waar naar gezocht wordt zijn: Gestetner (stencil duplicator A3) 140, Gestetner (stencil duplicator A3) 180, Gestetner (stencil duplicator A3) 380 en Gestetner (stencil duplicator A3) 480.
Heeft u zo’n oldskool Gestetner en bent u bereid er afstand van te doen?
Laat het svp aan ons weten via: redactie@printmatters.nl.
Wij brengen u in contact met de geïnterviewde ondernemer.