Terug naar overzicht

Sign

Promosign investeert in hybride 3,2m LED UV printer van Agfa

Het in Arnhem gevestigde Promosign heeft onlangs een Agfa Anapurna H3200i LED UV printer aangeschaft. De uitbreiding van het machinepark was nodig door een stevige groei in het signprintwerk.

  • 22 jul 2019

Twee jaar geleden breidde Promosign in Arnhem het machinepark uit met een van de eerste hybride Anapurna H2050i LED printers van Agfa in Nederland. Sinds die tijd is de vraag naar plaatmateriaal enorm toegenomen. In de tussentijd introduceerde Agfa de Anapurna H3200i LED. Een hybride hoogvolume printer met een printsnelheid tot 127 m2/u. De printkwaliteit is gelijk aan die van de H2050i LED. Voor Promosign bleek dit de ideale machine om de 3,2m roll-2-roll printer te vervangen. Op de nieuwe machine kunnen zowel plaat- als rolmedia perfect geprint worden.
Door het industriële op- en afwikkelsysteem op de Anapurna H3200i LED wordt er baanspanning gecreëerd. Dit zorgt voor een strakke baandoorloop en is zelfs printen van dunne textielsoorten geen enkel probleem. 

Doordat LED UV nauwelijks warmte kent, kunnen warmtegevoelige materialen goed geprint worden. Het printen van golfkarton en dunne (raam-) folies worden nu zonder probleem en op hoge snelheid verwerkt. Ook kan meer ingezet worden op specials. ‘Zo kan de nieuwe printer glans en mat printen en met 5 inktlagen in een doorgang worden prachtige block-out producties gecreëerd,’ aldus Pedro Overmeer, sales manager inkjet in Nederland voor Agfa.

Roy Everts, eigenaar van GLD Media en Promosign: ‘We draaien nu een goede week met de twee hybride printers naast elkaar. We merken dat we veel flexibeler zijn geworden. Voorheen moesten we wachten tot de rol klaar was. Nu snijden we kleine oplagen direct na het printen af en beginnen met afwerken.’ Ook het milieu heeft voordeel van deze investering. Mikael Swaria, directeur van Promosign: ‘LED UV verbruikt veel minder energie en de inktlaag is aanzienlijk dunner. Doordat we nu van de eerste tot de laatste centimeter van de rollen kunnen printen hebben we veel minder afval. Dat scheelt honderden vierkante meters per jaar.’  

Foto: De tevreden operators Jackson (l) en Christaan bij de Anapurna H3200i LED