Terug naar overzicht

Print

Peak Capital investeert 450.000 euro in Happyprinting

De Nederlandse onderneming Happyprinting, franchisegever van de gelijknamige wereldwijd opererende online print formule, heeft 450.000 euro ontvangen van de Nederlandse investeerder Peak Capital. Peak ziet de potentie van de transitie van ‘gewoon’ naar online bestellen, waaraan de globale printmarkt nog moet beginnen.

  • 16 jul 2019

Dit geld wordt ingezet om de internationale uitrol te versnellen en het online print platform verder te ontwikkelen. ‘We zijn enthousiast om Peak Capital als partner te hebben. Peak heeft bewezen de juiste investeerder te zijn voor snel groeiende bedrijven als het onze,’ zegt Happyprinting-ceo Sven Rusticus.

Happyprinting startte in 2017 met de ontwikkeling van een sterk intuïtief werkende online print webshop. Dit platform wordt nu wereldwijd aangeboden aan drukkers die willen profiteren van de groei in de online printmarkt zei Rusticus in mei al tijdens een interview met PRINTmatters. ‘Wereldwijd is de shift naar online drukwerk bestellen net begonnen. Met ons platform maken we het voor ondernemers mogelijk om daar in hun gebied een slag te slaan.’

Johan van Mil, Co-founder en managing partner bij Peak Capital: ‘We zijn onder de indruk van het Happyprinting-platform en het internationale businessmodel dat de oprichters van Happyprinting creëerden. Het team beschikt over ondernemersgeest en –ervaring en kent de markt door en door. Zij bleken in staat om de onderneming snel te ontwikkelen en op eigen kracht al in acht Europese en Aziatische landen de business op te zetten. We zien er naar uit om Happyprinting te helpen versneld te groeien en te helpen hun wereldwijde ambities te vervullen.’

De investeerder weet dat de online printmarkt wereldwijd een enorme groei te wachten staat. In Nederland zijn ondernemers, creatieven en ook grafische productiebedrijven al gewend aan internetdrukkers/online print bedrijven. In veel andere landen en werelddelen is dat nog compleet anders en dat is daarmee een enorm marktpotentieel voor bedrijven met services als Happyprinting.

Markt van 980 miljard dollar
Happyprinting meldt in haar bericht nog wat aanmoedigende gegevens voor partijen die een rol kunnen spelen in deze wereldwijde transitie. ‘De wereldwijde printmarkt is becijferd op 980 miljard dollar, ongeveer net zo groot als de auto-industrie. De wereldwijde groei van online zal tot 2025 een explosieve zijn. In Europa is in 2018 19 procent van het drukwerk online besteld. De verwachting van Bernd Zipper is dat dat tot 2025 groeit tot zo’n 42 procent. In Europa is men gewend aan dit model. In opkomende markten als Azië en Oost-Europa is de verwachte groei nog hoger.’

Foto v.l.n.r.: Cheu Thai Shing (Analyst Peak Capital), Thijs Dijkman (Analyst Peak Capital), Jean-Pierre Meijer (CTO Happyprinting), Johan van Mil (Managing Partner Peak Capital), Sven Rusticus (CEO Happyprinting)

Lees meer over Happyprinting in het interview dat PRINTmatters hoofdredacteur Robbert Delfos in mei had met de Nederlandse oprichters van Happyprinting.