Terug naar overzicht

Sign

Lang zal de printkop leven

Graham Tweedale, coo bij Xaar, liet een partijtje gebakjes aanrukken. Er was tenslotte een feestje te vieren. De printkoppenmaker in Cambridge vierde de twintigste verjaardag van een inkjet printkop; de Xaar 128.

  • 15 jul 2019

Een feestje voor een printkop? Best apart zou je denken, maar als je je realiseert dat een bedrijf al twintig jaar succesvol een bepaalde printkop aan de man brengt, dan is een taartje niet zo heel onlogisch. Twintig jaar terug was de kop eigenlijk bedoeld voor desktop faxmachines, maar bleek geschikt voor meerdere toepassingen. De kop werd vervolgens ingezet voor codering en in de grootformaat markt. Twintig jaar geleden betekende de inkjetkop een boost voor de ontwikkeling van de mogelijkheden voor de grootformaatmarkt. De gebakjes werden genuttigd in de fabriek in Huntingdon waar de kop gemaakt wordt. Ondertussen zijn er wereldwijd 1,5 miljoen verkocht.