Terug naar overzicht

Print

De Digitale Drukker investeert in Xerox Iridesse

De Digitale Drukker in Eindhoven investeert stevig in de toekomst en richt zich daarbij op bijzonder digitaal drukwerk. Eén van de recente investeringen betreft de aanschaf van een Xerox Iridesse, een pers die in één drukgang zes kleuren drukt.

  • 12 jul 2019

Deze digitale productiepers waarmee De Digitale Drukker klanten bijzondere producties biedt, maakt het ook mogelijk om die bijzondere producties snel te leveren. De machine print namelijk tot zes kleuren in één drukgang, waaronder naast CMYK optioneel goud, zilver, wit en transparant. De grafische onderneming in Eindhoven vergeleek de kwaliteit met andere mogelijkheden in de markt door klantenmaterialen te testen en liet hun klanten kiezen. ‘De Iridesse sprong eruit vergeleken bij andere digitale persen, mede dankzij de kwaliteit en het drukken van zes kleuren waaronder metallics. Doordat er zes kleuren in één drukgang gaan, is er bovendien flinke tijdwinst,’ aldus Jack Willemsen, directeur-eigenaar van De Digitale Drukker. ‘We doen veel productiewerk en merken dat onze klanten steeds vaker bijzondere accenten in hun drukwerk willen leggen.’

Opvallend genoeg investeerde de ondernemer niet alleen in de allernieuwste productiemiddelen: ‘Onlangs breidden we al uit met twee degels voor pregen en foliewerk. Het aanschaffen van onze nieuwe Iridesse om de drukcapaciteit uit te breiden en voortaan metallics te kunnen drukken was een logische vervolgstap. We zijn er zelf erg blij mee en zien het enthousiasme van onze klanten ook terug in de aanvragen.’

Foto v.l.n.r.: Operator Christian Schuurmans, Jack Willemsen (directeur van De Digitale Drukker), Hans van Hunnik (business development manager bij Xerox) en Yvonne Bierings (marketing manager bij De Digitale Drukker).

In de augustus-editie van PRINTmatters leest u meer over de investering in de Iridesse door De Digitale Drukker. Of kijk alvast op https://www.dedigitaledrukker.nl/.