Terug naar overzicht

Print

Wifac partner van Cloudprinter

Onlangs is Wifac partner geworden van Cloudprinter, dat samen met Enfocus vraag en aanbod van drukwerk bij elkaar brengt door middel van een intelligent cloudprint-platform. Cloudprinter.com maakt daarvoor gebruik van slimme API's die ontwikkeld zijn voor Enfocus Switch workflows en MIS- en ERP-systemen.

  • 4 jul 2019

Uit het persbericht
Cloudprinter telt al meer dan honderd printpartners. Deze bedrijven zijn via de print-API verbonden met uitgevers, bedrijven en andere opdrachtgevers. Cloudprinter stelt deze bedrijven in staat om wereldwijd lokaal te printen. Klanten besparen op verzendkosten en verlagen de doorlooptijden voor hun print-on-demand bestellingen. De markten die Cloudprinter bedient zijn onder andere retailers, uitgeverijen, banken en verzekeraars, overheden en web-2-print bedrijven.

Enfocus Switch

De Cloudprinter-app is beschikbaar in de Enfocus Appstore. De combinatie van de API en de workflowsoftware van Enfocus, verkort de implementatietijd van maanden naar weken en biedt een naadloze integratie van de software. Gebruikers profiteren van het verhoogde niveau van automatisering, waardoor de productie nog efficiënter en kosteneffectiever wordt.
De Cloudprinter-app wordt geleverd als een bundel van zes directe integratie-apps voor de Enfocus Switch-workflow. Elk voert één taak uit. Denk aan het ontvangen van een bestelling, het downloaden van productiebestanden en het bijhouden van statussen terug naar Cloudprinter.

Slimme API’s

Productspecialist Wim van Dijk van Wifac is enthousiast over de mogelijkheden die Wifac met Cloudprinter en Switch klanten kan bieden. “Het unieke van Cloudprinter is het gebruik van slimme API's die ontwikkeld zijn voor Enfocus Switch workflows en MIS- en ERP-systemen. Op deze manier kunnen opdrachtgevers en producenten van drukwerk in slechts enkele dagen aan elkaar worden gekoppeld. Voorheen kostte dit maanden. Dankzij de slimme API's is ICT-maatwerk overbodig geworden en kunnen gebruikers van Switch, met toevoeging van de Cloudprinter API, snel en simpel aansluiten bij het Cloudprinter printorderplatform.”

Over Cloudprinter

Cloudprinter is opgericht in 2015 als een Nederlands - Deense onderneming met ervaring in online global publishing en Ericsson ICT. Het bedrijf heeft vestigingen in Nederland, Denemarken en Oekraïne. Cloudprinter is wereldwijd partner van Enfocus en daarbij aangesloten integrators, zoals Wifac in Nederland.
In korte tijd heeft Cloudprinter zich ontwikkeld als een belangrijke wereldwijde print API provider. Er zijn op dit moment 420 producttemplates actief en liefst 5.000 productopties opgenomen in de database. Hieronder vallen digitale print, offset, grootformaat, sign en relatiegeschenken.
Er zijn op dit moment wereldwijd 167 printpartners aangesloten bij het Cloudprinter netwerk en het aantal blijft groeien ook aan de kant van de printinkopers. Dit kunnen uitgeverijen, on-line fotoboek service, retailers en overheden zijn.