Inloggen

Landa krijgt momentum

4 juli 2019

Landa begint wereldwijd langzamerhand voet aan de grond te krijgen met zijn nanografische drukpersen. De afgelopen weken waren er diverse Open Huis-evenementen bij klanten en zijn er ook weer nieuwe persen verkocht.

In mei was er een Open Huis bij Edelmann in Duitsland, waar zo’n zestig gasten zagen hoe vouwdoosjes in zeven kleuren bedrukt werden op een Landa S10, met een snelheid van 6.500 B1-vellen per uur. Vorige week was er een vergelijkbaar evenement bij Mercury Print in Rochester (New York, VS), waar een S10P ook al vouwdoosjes produceert.

Vouwdoosjes is sowieso de belangrijkste toepassing op dit moment van de Landa-persen, want ook Virtual Packaging in Grapevine (Texas, VS) en ZRP in China gaan dat met hun nanografische persen doen. Uitzondering op de regel lijkt de Engelse internetdrukker Route 1 te zijn, dat zich afficheert als ‘de grootste handelsdrukker van Engeland’ en behalve etiketten geen verpakkingstoepassingen biedt op zijn website. Zij worden de eerste drukker in Europa met een Landa S10P.