Terug naar overzicht

Verpakken

Overname in het Belgische verpakkingsland

De digitale drukkerij van verpakkingsdoosjes Digilinck uit Deinze bij Gent is overgenomen door het in Gullegem bij Kortrijk gevestigde Accent Etiketten.

  • 26 jun 2019

Digilinck is gespecialiseerd in het digitaal bedrukken van vouwkartonnen doosjes, meldt onze Belgische collega Grafisch Nieuws. Het beschikt daarvoor over twee vellenpersen HP Indigo 30000 (formaat 750 mm x 530 mm) en twee 330 mm brede rollenpersen HP Indigo 6600. Digilinck was in 2015 het eerste bedrijf dat in de Benelux een HP Indigo 30000 installeerde. De pers werd onder meer in huis gehaald voor de snelle en economische productie van healthcare verpakkingen in kleine oplagen.

Vincent Oosterlinck, de oprichter van de digitale drukkerij, bevestigt de verkoop van de onderneming en blijft in het bedrijf. Accent Etiketten haalt met de overname van Digilinck expertise op het vlak van digitale kartonverpakkingsdruk in huis. Bij Digilinck werken 38 mensen. Eerder dit jaar - op 2 mei - nam Accent Etiketten ook al L.capitan Labels uit Ruddervoorde over.

In november 2018 verwierf het Belgisch-Nederlandse investeringsfonds Waterland nog een meerderheidsparticipatie in de familiale etikettenfabrikant Accent Etiketten.