Terug naar overzicht

Verpakken

Optimum Group koopt Megaflex

Megaflex, de in Bladel gevestigde specialist in productie van zelfklevende etiketten, wordt onderdeel van Optimum Group. De toevoeging van Megaflex past binnen het meer jaren strategisch groeiplan van de Optimum Group dat gericht is op productverbreding, schaalvergroting en internationalisering.

  • 25 jun 2019

De huidige directieleden van Megaflex, Jan en Bart van Limpt blijven aan en ook het 5.000 m2 grote bedrijfspand in Bladel blijft behouden. Megaflex onderscheidt zich in de markt door zeer korte levertijden te realiseren. Deze orders worden geproduceerd op een up-to-date machinepark van flexo en digitale drukpersen (HP Indigo). Ook heeft de Noord-Brabantse etikettendrukkerij de laatste jaren een spectaculaire groei in België en Duitsland laten zien.

Voor de Optimum Group is Megaflex inmiddels de achtste acquisitie. De Optimum Group is marktleider in de Benelux op het gebied van bedrukte en blanco zelfklevende etiketten, banderollen, shrink sleeves en flexibele verpakkingen. De groep bestaand uit 8 member companies gevestigd op 7 locaties te weten; Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max. Aarts, W&R Etiketten, Belona, Megaflex (allen gevestigd in Nederland) en EPB en ASQ gevestigd in België. De member companies hebben allen een eigen unieke product/markt combinatie waarbij toekomstige investeringen gericht zullen zijn op het doorvoeren van een verdere specialisering & positionering binnen de groep (focused factories).

‘We zijn beiden overtuigd van de toegevoegde waarde van Megaflex voor de Optimum Group. De zeer korte levertijden zullen ons helpen ons serviceniveau nog verder te verhogen. Ook is de focus op de digitale druktechniek en de succesvolle uitbreiding richting België en Duitsland een optimale aanvulling. Qua cultuur is er ook sprake van een goede klik waarbij de ervaring van Jan van Limpt binnen het stuurcomité van Optimum Group zeer welkom is. We zijn dan ook vol vertrouwen in de toekomstmogelijkheden van onze gecombineerde groep van bedrijven,’ aldus Jan van Limpt, de huidige directeur/founder van Megaflex, en Bart de Boer, CEO van Optimum Group.