Inloggen

Maak eens een mockup

19 juni 2019
Premium

Verpakkingen zijn een bijzondere vorm van grafisch ontwerp; ze zijn immers altijd 3D. In deze workshop leert Jan Ris je hoe je Illustrator gebruikt voor het ontwerpen en werktekenen van een simpele verpakking voor bluetooth speakers. Je plaatst het ontwerp met Dimension realistisch in situatiefoto's, bewerkt een 3D-model in Photoshop en geeft de mockups tenslotte een lichte kleurcorrectie.

Het maken van de eenvoudige mockup in deze workshop vergt ongeveer een uur. Er is basiskennis van Illustrator en Photoshop CC gewenst en naast die twee programma’s is er Dimension nodig.

Vliegtuigmodel

Voor een nieuw type draadloze bluetooth speaker moet een verpakking ontworpen worden. Het ontwerp moet uiteraard direct bruikbaar zijn als drukklare werktekening, maar de klant ziet ook graag een realistisch beeld waarin de verpakking gesitueerd is. We maken als eerste ontwerp en werktekening in Illustrator. Maak dus een nieuw printbestand aan, ergo CMYK, 300 ppi. Voor het voorbeeld gebruiken we een eenvoudige postdoos. Dit type doos wordt ook wel het vliegtuigmodel genoemd, officieel FEFCO 0210 (Fédération Européenne des Fabricants de Carton Ondulé, de Europese standaard voor dozen).Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!

Gratis registreren Abonneer direct