Terug naar overzicht

Print

Komori showt nieuwe vellenpers in Utrecht

Komori heeft in haar Europese hoofdkantoor in Utrecht de nieuwe vellenoffsetpers GLX-840P gepresenteerd. Ruim honderd bezoekers kregen de mogelijkheden van de schoon- en weerdrukpers uitgelegd.

  • 19 jun 2019

De nieuwe pers (maximaal vellenformaat 750 x 1050 mm) biedt dubbelzijdige druk in één doorgang, alsook enkelzijdige meerkleurendruk. Het keren van de vellen gebeurt met drie dubbelgrote cilinders. De pers kan maximaal 18.000 vellen per uur drukken bij enkel- of dubbelzijdige druk, ook wanneer het om zware substraten gaat, aldus een Komori-vertegenwoordiger.

Ook werd een web-to-print simulatie uitgevoerd. De Komori Lithrone GX-840P voerde meerdere korte runs uit, dubbelzijdig en volledig in kleur, met zeer korte omsteltijden. In diezelfde live-demonstratie werden twee extra kleuren toegevoegd bij eenzijdige druk. Hiermee werd aangetoond dat de Japanse fabrikant haar aanbod heeft uitgebreid, wat interessant is voor toegevoegde waarde markten als bijvoorbeeld kunstboeken en luxe verpakkingen.

'Goede aanvulling voor internetdrukkers'
Het portfolio van Komori omvat digitale -, offset - en rotatiepersen en verbruiksartikelen (K-Supply). Samen met de automatische snijmachine Apressia CTX 132 kan dit materieel op individuele bedrijfsbehoeften worden afgestemd. Peter Minis (marketingmanager Komori Europa) beschouwt de nieuwe Komori GLX-840P als een goede aanvulling voor internetdrukkers. ‘Vanwege de bijzonder korte omsteltijden is de pers ook goed inzetbaar voor kleine oplagen. De “G” staat voor groen. De pers wordt geproduceerd in onze Japanse fabriek, waarvan het dak volledig is bedekt met zonnepanelen.’