Terug naar overzicht

Premium artikel Print

Grootschalig EU-onderzoek: beter begrip bij lezen van papier

Het digitale lezen gaat gepaard met aanzienlijk minder tekstbegrip dan het lezen van papier. Dit effect is onafhankelijk van leeftijd en wordt zelfs groter naarmate de digitale revolutie voortschrijdt. Deze conclusies vloeien voort uit grootschalig wetenschappelijk onderzoek dat tussen 2014 en 2019 plaatsvond binnen het Europese onderzoeksproject E-READ. Professor Adriaan van der Weel (Universiteit Leiden) gaf hierover op 24 mei een presentatie tijdens het Intergraf-congres in Londen.

  • 9 jun 2019

Intergraf is de wereldwijde koepel van brancheorganisaties in de grafische sector. Van der Weel is hoogleraar moderne boekgeschiedenis in Leiden. In het Hilton Hyatt-hotel sprak hij 78 internationale grafische experts toe. Dat was bij deze onderzoeksuitkomsten niet bepaald het hol van de leeuw. Hij meldde daarom persoonlijk geen enkele aversie te hebben tegen digitale media en deze veelvuldig te gebruiken, naast papieren media.

Registreer en lees 3 maanden elke maand 3 premium artikelen gratis.

Om dit artikel te kunnen lezen moet u zich registreren. Registreer nu en lees 3 maanden lang elke maand 3 premium artikelen naar keuze gratis!