Terug naar overzicht

Print

Folderdisplay vult leemte na verbod op HAH-folder

Op 1 juni introduceerde Spotta officieel de Folderdisplay. Na een succesvolle testperiode in Amsterdam waarbij de Folderdisplay enthousiast is ontvangen, wordt het product nu verder uitgerold.

  • 3 jun 2019

Spotta komt met deze oplossing om de ongeadresseerde folder bij de consument te krijgen. Deze actie kan ook gezien worden als een reactie op veranderde positie van gemeenten op het gebied van huis-aan-huis-drukwerk. In Amsterdam heeft de gemeente een stokje gestoken voor het ongeadresseerd huis aan huis bezorgen van drukwerk. Er mag alleen een folder bij de consument in de bus als daar een JA/JA-sticker op de bus is geplakt. Over het besluit van de gemeente Amsterdam zijn door brancheverenigingen rechtszaken gevoerd. Binnenkort komt de hoger beroepsuitspraak over het beleid dat de gemeente Amsterdam er op folder gebied op nahoudt. Een aantal andere gemeenten, zoals Rotterdam en Utrecht, hebben aangegeven ook over te willen gaan tot het verbod op huis-aan-huis-drukwerk. In Utrecht overweegt men zelf de huis-aan-huiskrant te verbieden.

Spotta bleef ondertussen niet stilzitten en bedacht een alternatief, waarmee een deel van de mensen bereikt zal worden, de Folderdisplay. In de opvallende Folderdisplay is het Spotta folderpakket verkrijgbaar in de winkelstraat en voor winkelende consumenten gratis mee te nemen, juist als ze thuis geen folderpakket ontvangen.

De Spotta Folderdisplay is beschikbaar op high traffic locaties met veel winkelend publiek. Het is een opvallende display met premium uitstraling die voornamelijk bij bakkers, slagers, boekhandels en convenience stores staat.

Met de Folderdisplay zorgt Spotta ervoor dat de folder letterlijk tijdens het winkelen beschikbaar is. Hierdoor kunnen consumenten die thuis het folderpakket niet ontvangen het folderpakket toch meenemen. Uit de testperiode in Amsterdam blijkt dat de consument bewust het Spotta folderpakket meeneemt uit de display en het folderpakket in de meeste gevallen thuis leest.

De Folderdisplays zijn nu beschikbaar in Amsterdam en Rotterdam. De komende periode breidt Spotta de folderdisplaylocaties uit naar andere steden.

De Folderdisplay is een nieuw bereiksproduct en onderdeel van het portfolio van Spotta dat bestaat uit het Spotta folderpakket, Folderkiezer, spotta.nl & de app.