Abonneren  Inloggen

Faillissement voor Virginal Paper

20 mei 2019

Nog geen jaar heeft Virginal Papers bestaan. De Belgische fabrikant van zelfkopiërend papier Idem Papers ging in 2017 failliet. Op 25 juni 2018 bood de overname door de Noorse investeerder Terje Haglund nieuwe, maar naar nu blijkt ijdele, hoop. Hij doopte het bedrijf Virginal Paper en stapte over op verpakkingspapieren.

Van onze Belgische collega’s van Grafisch Nieuws
Op 6 mei 2019 verklaarde de handelsrechtbank van Nijvel Virginal Paper op zijn beurt failliet. 60 mensen verliezen hun baan.

Meer dan een jaar na de overname van Idem Papers door een Noorse groep moet het bedrijf dat tot Virginal Paper omgedoopt was, op zijn beurt de deuren sluiten. Volgens een bron uit vakbondskringen die in de dagbladpers geciteerd is, is de oorzaak een gebrek aan liquide middelen om papierpulp aan te kopen. Maar ook andere elementen spelen een rol: technische problemen, problemen om gekwalificeerd personeel aan te trekken, laattijdige leveringen, enz.

 

Klik hier voor het hele bericht