Terug naar overzicht

Verpakken

VAN AS bouwt specialisme in point-of-sale materiaal uit

Bij VAN AS in Oud-Beijerland is recent een MK Easymatrix 106 CS stansmachine geïnstalleerd. Een primeur: VAN AS is het eerste bedrijf in Nederland waar de Easymatrix in productie ging.

  • 16 mei 2019

Grafisch bedrijf VAN AS specialiseert zich meer en meer in point-of-sale materiaal, onder meer voor grote supermarktketens. De productie hiervan wordt steeds gecompliceerder. Technisch directeur Leendert van As: “Het materiaal moet opvallen, dus bedenken ontwerpers de meest fantastische stansvormen. Met de MK Easymatrix zijn onze stansmogelijkheden aanzienlijk verbreed. Zo kunnen we hele complexe vormen uitbreken die op kunststof zijn gedrukt. Een vak apart, dat hoge eisen stelt aan de stansmachine.”

De MK Easymatrix 106 C/CS is bestemd voor diverse soorten commercieel en verpakkingsdrukwerk zoals gestanste kaarten, folders, tickets, brochures, hangers en vouwkartons. Hij kan 7700 vellen per uur met een formaat van maximum 106 cm verwerken en is geschikt voor materialen van 90 tot 2000 gr/m² en golfkarton tot 4 mm dik. Ze biedt ook kwaliteitsvolle afwerkingsfuncties zoals reliëfpregen. Met de CS-versie kan uitgestanst afval verwijderd geworden.