Abonneren  Inloggen

Epson zet in op inkjet

16 mei 2019

Met de voltooiing van een nieuwe fabriek in Japan in juli 2018 breidde Epson zijn productiecapaciteit voor printchips flink uit. Daarom heeft de leverancier besloten ook de S3200-serie PrecisionCore printkoppen en de L1440-serie MACH-printkoppen voortaan aan derden te verkopen.

Tot dusver richtte Epson zich met de genoemde printkoppen vooral op het versterken van de eigen lijn grote commerciële en industriële printers. Alleen de inkjet-printkoppen uit de F1440-serie (bedoeld voor grootformaatprinters) waren voor derden beschikbaar. Daar komen nu dus de S3200-serie PrecisionCore-printkoppen en de L1440-serie MACH-printkoppen bij. De printkoppen in de S3200-serie leveren maximaal 600 dpi (2 rijen van 300) op een printbreedte van 120,2 mm. De L1440-serie MACH-koppen ondersteunen het gebruik van maximaal acht kleuren en bieden een geminiaturiseerde vormfactor voor gebruik in configuraties met meerdere koppen. Beide nieuwe series printkoppen zijn compatibel met UV-inkt (de al beschikbare F1440 is dat niet) en inkten op water- en solvent-basis.

Epson kondigt verder aan technologie voor printkoppen te ontwikkelen die geoptimaliseerd is voor commerciële en industriële toepassingen, maar ook nieuwe markten te willen creëren ‘door open innovatie te omarmen in een gevarieerde en groeiende reeks printtoepassingen en in opkomende gebieden, zoals elektronica en bio-printing’.