Terug naar overzicht

Print

Opening printpark CB en Printforce

Op 23 mei vindt, voor relaties van CB en Printforce, de officiële opening plaats van het resultaat van de samenvoeging van de grafische productie bij CB (voorheen Centraal Boekhuis) in Culemborg met die van Printforce.

  • 15 mei 2019

Een jaar terug werden de eerste stappen gezet om de printing on demand-activiteiten van Printforce vanuit Alphen aan den Rijn over te hevelen naar CB. Shatho Beheer, dat onlangs het gefailleerde Senefelder Misset overnam, heeft een deelneming in deze boekprintactiviteiten bij CB. CB (voorheen Centraal Boekhuis) profileert zich nu als ‘de logistieke expert voor Media en Healthcare’, waarvoor ruim achthonderd professionals in logistiek, e-fulfilment, e-boekdistributie, financiële- en informatiediensten werken.

Een maand geleden is de samenvoeging van Printforce met de printactiviteiten van CB gerealiseerd en wordt nu gevierd. In het ‘printpark’, zoals CB het zo mooi noemt staan de meest actuele printers, bind- en lamineermachines. Deze apparaten op de 7.000 vierkante meter productievloer in het ‘printpark’ vormen een printstraat en zijn geïntegreerd met de logistieke dienstverlening van CB. CB omschrijft het als: State-of-the art technologie gecombineerd met echte aandacht voor het boek.

Op een ‘bouwfilmpje’ op de site van CB is in timelapse de hele opbouw te zien met de ruimte leeg, in opbouw en in productie.