Abonneren  Inloggen

Omdraaien: hout maken van oud papier

10 mei 2019

De omgekeerde wereld bestaat. Het idee stamt al van wat jaren terug. Hout maken van oud krantenpapier. NewspaperWood in Eindhoven produceert al de nodige producten op die manier. Nu zijn ze ook ingeschakeld door Daimler.

Het innovatieplatform van autoproducent Daimler Startup Autobahn gaat samenwerken met NewspaperWood. De Nederlandse start-up draait het traditionele productieproces om: van - oud - papier naar hout, meldt marketingtribune.nl. Als een NewsPaper-stam wordt gezaagd, verschijnen er ‘jaarringen’ van lagen papier.

De onderneming werkte op autogebied al eerder voor de recent getoonde conceptcar voor een e-voertuig van Peugeot. Maar het hout van oud papier vindt ook zijn weg in andere producten, zoals lampen, stoelen en horloges.