Terug naar overzicht

Print

Tweet nummer 5.000

Al 102 jaar schrijven PRINTmatters en zijn voorganger Graficus over het wel en wee van de grafische industrie. Lange tijd alleen in druk, maar steeds vaker ook via digitale wegen, zoals de website en twitter. En op dit laatste platform bereiken we vandaag een mijlpaal met tweet nummer 5.000.

  • 9 mei 2019

De wereld verandert en als tijdschrift moet je daarin mee. Desalniettemin was de kritiek niet van de lucht toen Graficus een website begon. Want hoe kon je als blad voor drukkers nu in zee gaan met de grote vijand van papier: het internet. Inmiddels hoor je daar niemand meer over, want kunt u zich nu nog voorstellen dat u niet meer dagelijks op de hoogte zou worden gehouden, maar zou moeten wachten tot donderdag om Graficus / PRINTmatters uit de postbus te halen voor het laatste nieuws.
Bij Twitter (sinds september 2010) was dat commentaar een stuk minder, omdat we dat slechts gebruikten – en nog steeds vooral gebruiken – om geïnteresseerden te attenderen op wat er op PRINTmatters.nl te lezen is. Een dienstverlening die inmiddels door ruim 2.500 volgers van @printmattersnl op prijs wordt gesteld.